Utrecht, Schrijfcursus op 6, 7 en 8 november 2017 + terugkomdag

Met een masterclass door Arthur Japin

 

Werkoverleg tijdens de lunch

Inspiratie, concentratie, creativiteit 

Met een masterclass door Arthur Japin

Van maandag 6 november t/m woensdag 8 november 2017, plus een terugkomdag. Dat is de herfst-schrijfcursus van Magonia, die georganiseerd wordt in het appartement van uitgeverij Magonia, in de oude binnenstad van Utrecht. Tijd en ruimte voor inspiratie, concentratie en creativiteit. In deze cursus staan jij en je werk centraal. Mede daarom zal ik je vragen voorafgaand aan de cursus werk op te sturen. Ik ga in op vragen waar iedere schrijver mee geconfronteerd wordt (theoretisch kader), maar er is ook volop ruimte voor ontspanning en rust.

 

Praktische informatie

Cursusmaterialen en catering zijn bij de prijs inbegrepen, evenals de lunches. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

De cursusdagen zijn van tien uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags. Het adres is Minrebroederstraat 10 b/3512 GT/ Utrecht

Voor meer informatie, klik HIER

 

 

 

Utrecht, binnenstad

De cursus wordt gegeven in de oude binnenstad van Utrecht. Op loopafstand zijn er verschillende boekhandels – Bijleveld, Savannah Bay, Broese, Steven Sterk en de Literaire boekhandel – er zijn talloze eetgelegenheden en musea.

De Minrebroederstraat ligt in het Museumkwartier.

 

 • Wanneer stuur ik werk op en wat moet dat dan zijn?

  De keuze is geheel aan jou. Het mag werk zijn dat speciaal voor deze gelegenheid geschreven is, het mogen ook oudere teksten zijn. Het gaat mij erom dat ik een idee krijg van wat je doet. Het liefst lees ik tussen de 20 en 40 pagina’s. Als het om poëzie gaat kan dat natuurlijk ook minder zijn.

 • Wat is de inhoud van de lessen?

  Het gaat niet lessen, zoals bij een schoolse opleiding. Ik zorg er zeker voor dat een aantal onderwerpen sowieso aan de orde komt, maar de focus ligt op jou en en je werk. Het zijn dus eerder gesprekken en lessen.

 • Moet ik een laptop meenemen?

  Dat mág, maar het hoeft niet. Soms is het handig om direct met het internet verbonden te zijn, maar soms stoort dat juist. Als je liever met pen en papier werkt, is dat ook goed. De keuze is aan jou, hij moet passen bij hoe jij het liefste werkt.

 • Is de cursus binnen?

  We werken in het ruimte appartement van uitgeverij Magonia, maar gaan zeker ook op pad. Lunchen doen we buiten de deur en één dagdeel werken we buiten de muren van het appartement.

 • Hoe meld ik me aan?

  Je kunt met mailen: l.jansen@orange.fr // Je kunt me bellen: 06 53105031 // Voor meer informatie klik HIER

Zo druk als op de Frankfurter Buchmesse is het nog niet.

Aanmelden kan nú.

Gebruik daarvoor deze link: http://magonia.nl/contact/

Mailen kan ook: l.jansen@orange.fr

Bellen kan ook: 06 53105031

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Publicaties: 2016 Liever niet op reis, van Bertien Minco, Goed volk, van Arthur Japin en Geweld van kleine woorden, van Roos van Sen, Ravijn, van Jasper van Buren, Net veertien van André Platteel, De Sarcofaag, van Fan Eberhard en Een held in onze tijd, van Bert Bakker.

2017 De Jacht, van Hans Galesloot. Verwacht: Tussenruimte, van Truus Rozemond en Ik stond erbij en ik keek ernaar, van Berend Boudewijn.

 

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère

Komende cursus: Frankrijk; week van 25 september 2017