Berend Boudewijn: Ik stond erbij en ik keek ernaar

Berend Boudewijn: Ik stond erbij en ik keek ernaar

24 juli 2017

Berend Boudewijn, 60 jaar televisie en theater

Op 7 september verschijnt Ik stond erbij en ik keek ernaar

Pionier van de Nederlandse televisie, Berend Boudewijn, verwierf als presentator (van o.a. zijn eigen BB-Kwis en Per seconde wijzer) grote nationale bekendheid. Hij leidde al op jonge leeftijd de Stadsschouwburg te Amsterdam en was in Den Haag gezelschapsdirecteur. Hij werkte voor de radio, vertaalde drame, schreef columns en een dozijn afleveringen van de succesvolle tv-serie Baantjer. Als regisseur tekende hij nationaal en internationaal voor honderden televisieprogramma’s en in ons land regisseerde hij ontelbaar veel cabaret- en theatervoorstellingen.

In Ik stond erbij en ik keek ernaar vertelt Berend Boudewijn over deze lange, rijke carrière. Diederik van Vleuten schreef het voorwoord voor deze prachtige full color uitgave, met uniek fotomateriaal uit het privé archief van de auteur.

 

Berend Boudewijn woont en werkt, samen met zijn echtgenote Martine Bijl, in hun huis aan de Vecht.

Boekgegevens: Ik stond erbij en ik keek ernaar/auteur: Berend Boudewijn/ISBN: 9789492241184/Uitvoering: paperback met flappen, full color, met foto’s/240 pagina’s/€21,95

Vormgeving: Michael Buchenauer

Voor meer informatie en interviews neemt u contact op met: Remco Volkers of Lex Jansen (remco@hetkantoortje.nl / l.jansen@orange.fr)

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère