Magonia nazomer schrijfcursus – Périgord

Schrijven in de Périgord 10 tot 16 oktober

 

Algemene gegevens:

  • Cursus: nazomer schrijfcursus
  • Periode: van 10 tot 16 oktober
  • Locatie: Landgoed La Roumayère, in de Périgord (Dordogne – Frankrijk)
  • Groeptsgrootte: maximaal 10 cursisten
  • De cursus wordt gegeven door Lex Jansen, uitgever/redacteur

Bij de keuze van de cursusdata is rekening gehouden met dagen waarop Transavia vliegt van vliegveld Rotterdam naar Bergerac. (zie bereikbaarheid)

 

Plek en cursus

La Roumayère is een ideale plek om te werken én om te ontspannen. Concentratie, inspiratie en creativiteit zijn de kernwoorden voor de cursus die hier gegeven wordt. Het landgoed ligt vlakbij Les Eyzies de Tayac, waar ook het musée de la préhistoire gevestigd is. Het dal van de Vézère is beroemd om zijn vele grotten, waar mensen al zo’n 40.000 jaar geleden leefden en werkten. Op muurschilderingen in de grotten vinden we stille getuigen van hun aanwezigheid.

In de cursus staan jij en je werk centraal. Ik vraag je om ter voorbereiding een tekst aan me op te sturen (20 à 30 pagina’s), zodat ik daar rekening mee kan houden bij de samenstelling van het programma. Dat mag fictie zijn, non-fictie of poëzie.

Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden, zowel binnen als buiten, om rustig aan je eigen teksten te werken.

Kosten: 595 euro, exclusief BTW. Het cursusmateriaal en de catering zijn bij de kosten inbegrepen.

Verblijf: De reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen in het cursusgeld. In Les Eyzies zijn volop gelegenheden om te overnachten: hotels in verschillende prijsklassen, maar er zijn ook chambres d’hôtes en gîtes. Als je wilt, kan ik helpen om een geschikte verblijfplaats te vinden.

Bereikbaarheid: De locatie (La Roumayère) is vanuit Nederland uitstekend te bereiken met de auto. (Breda – Parijs – Orléans – Chateauroux – Limoges – Brive – Les Eyzies de Tayac). De trein is ook een optie, maar die reis is wel wat ingewikkelder. Bij de keuze van de cursusdata is rekening gehouden met dagen waarop Transavia vliegt van Rotterdam naar Bergerac. (Vrijdag 9 oktober heen, vrijdag 16 oktober terug.)

Neem je schrijfambitie serieus en meld je HIER aan.

De Locatie

La Roumayère is een landgoed van vijftien hectare in de heuvels. Les Eyzies de Tayac, ‘hoofdstad’ van de préhistoire, is op enkele kilometers afstand. Daar zijn hotels in meerdere prijsklassen, chambres d’hôtes en gîtes.

Les Eyzies ligt in het dal van de Vézère, beroemd om zijn grotten (onder andere die van Lascaux, in Montignac). In de buurt zijn schitterende stadjes als Sarlat, Bergerac en Périgueux. Op enkele kilometers afstand van La Roumayère ligt het Chateau de Campagne, met zijn bijzondere tuinen.

Neem je schrijfambitie serieus en meld je HIER aan.

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: Zeetijd, van Jan van Ommen en Alleen de eenzamen, van André Platteel.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère

Komende cursus : Nazomer 2019: 14 – 18 oktober en vier vrijdagmiddagen in november