Schrijfcursus nazomer 2018, in de Périgord

week van 17 september 2018

Wanneer? In de week van 17 september 2018

Kernwoorden: Cultuur, natuur, rust, inspiratie, creativiteit

Met een masterclass door Arthur Japin

Waar?

Net als ieder jaar organiseert Magonia ook nu weer een cursus in de nazomer, op het landgoed La Roumayère, niet ver van Les Eyzies de Tayac, in de Périgord.

 

 

Voor wie?

Je neemt je schrijfambitie serieus. Je wilt je verhaal vertellen. Dat kan fictie zijn, maar ook non-fictie of poëzie. Jij en je werk staan centraal. Laat je inspireren door de natuur om je heen, maar ook door voorbeelden en gesprekken met anderen. Naast ruimte voor concentratie is er voldoende gelegenheid om je te ontspannen. Het bos, de terrassen en het zwembad zijn half september op z’n mooist.

 

Kosten en overnachtingen

Bij de prijs zijn de catering en het cursusmateriaal inbegrepen. In de directe omgeving zijn volop mogelijkheden om het verblijf te kiezen dat bij je past: hotels in verschillende prijsklassen, gîtes en campings. Mocht je hulp nodig hebben bij het zoeken naar een geschikte verblijfplaats vraag me dat dan gerust.

Bereikbaarheid

Transavia vliegt van Rotterdam Aiport rechtstreeks naar Bergerac. Afhankelijk van je eigen wensen kun je op vrijdag, zaterdag, of zondag vliegen. Dat geldt zowel voor de heen- als de terugreis. Hoe eerder je boekt, des te goedkoper is de vlucht.

Ook met de auto is La Roumayère prima te bereiken. Vanuit Nederland volg je de autoweg tot op zo’n vijftig kilometer afstand van de cursusplek.

Kosten en meer informatie

Voor meer informatie: klik HIER / Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Betaling: een maand voorafgaand aan de cursus.

 

La Roumayère ligt in de heuvels, niet ver van Les Eyzies de Tayac, de ‘hoofdstad’ van de prehistorie. Hier is het musée de la préhistoire gevestigd, evenals de Pôle International de la Préhistoire. Aan de oevers van de Vézère – maar ook elders – zijn grotten en abri’s te vinden met muurschilderingen van zo’n 40.000 jaar oud.

In de Périgord vind je talloze kastelen, die voor het grootste deel hun oorsprong hebben in de middeleeuwen. Vanuit La Roumayère zijn het château de Marsac en het château de Campagne op een steenworp afstand. In de streek liggen prachtige plaatsen als Sarlat, Perigueux en Bergerac, maar er zijn ook dorpen met een eeuwenoude geschiedenis. In Limeuil, bijvoorbeeld, komen de Vézère en de Dordogne samen. Op die magische plek is één van de mooiste villages de France ontstaan.

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Recente publicaties: 2018 Ithaka, voor onderweg, Fred Penninga en Jan Willem Campmans, Nachtkaravaan, Arthur Japin

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère

Komende cursus: Week van 17 september, Périgord. Voor meer informatie, klik HIER