Schrijfcursus nazomer 2019

Schrijven in de Périgord - 14 - 18 oktober

 

In het najaar organiseert Magonia een schrijfcursus op het landgoed ‘La Roumayère’, in het hartje van de Périgord.

Oktober is een schitterende maand in Zuid-West Frankrijk, terwijl er nauwelijks nog toeristen zijn. Het zwembad van La Roumayère is open, neem dus gerust je badkleding mee.

Sleutelwoorden voor je verblijf hier: Inspiratie, concentratie,creativiteit en ontspanning.

Kijk ook hier.

 

 

Wanneer? In de week van 14 oktober. (maandag t/m vrijdag)

Voor wie? Je hebt iets te zeggen, je wilt schrijven. Jouw verhaal, jouw dichtbundel, jouw roman. Neem die ambitie serieus en kom naar de Périgord.

Kosten: Alle genoemde kosten zijn exculsief BTW.

Vooraf stuur je een keuze uit je eigen werk. (tussen de 20 en 30 pagina’s). Die tekst zal zorgvuldig gelezen worden. Ook tijdens de cursusdagen kun je werk inleveren. Een professionele reactie is inbegrepen bij het cursusgeld, evenals het lesmateriaal en de catering (inclusief diner). De reis en het verblijf zijn voor eigen kosten. Als je dat wilt, kan ik daar wel in bemiddelen.

Cursusleider: Lex Jansen, uitgever en redacteur. In de Boekenkrant en Schrijven Magazine vind je zijn columns over boekenwereld en het schrijfproces.

Bereikbaarheid: La Roumayère ligt op vier kilometer afstand van Les Eyzies de Tayac en niet ver van Sarlat, Périgueux en Bergerac. Het is met de auto uitstekend te bereiken. Transavia vliegt van Rotterdam Airport naar Bergeract in nog geen anderhalf uur. Onder andere op zaterdag 12 en 19 oktober gaan er vluchten.

 

Het landgoed ‘La Roumayère’ ligt in de heuvels bij Les Eyzies de Tayac, ook wel de hoofdstad van de préhistorie genoemd. Langs de rivier de Vézère zijn talloze grotten, onder andere die van Lascaux.

In Limeuil komen de Vézère en de Dordogne samen: een magische plek.

Op La Roumayère zijn overal plekken waar je in alle rust geconcentreerd kunt werken. Er is echter ook tijd en ruimte voor ontspanning. Het heerlijke zwembad biedt volop mogelijkheden. Onderdeel van het landgoed is een prachtig bos, met herten, wilde zwijnen, eekhoorns, dassen en vossen. In deze tijd van het jaar kun je de herten volop horen burlen.

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: Adellijk Wild, van Maarten van Nispen tot Pannerden (7 februari) en De vorm van Ierland, van Truus Rozemond (12 februari).

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère

Komende cursus : Nazomer 2019: 14 – 18 oktober en vier vrijdagmiddagen in november