Persbericht ‘De Boom’ – Govert Derix

Persbericht ‘De Boom’ – Govert Derix

25 oktober 2021

Op 21 november verschijnt bij uitgeverij Magonia de grote ecologische ideeënroman ‘De boom’, van Govert Derix

De presentatie van het werk zal plaatsvinden bij boekhandel Dominicanen in Maastricht.

 

Wat is dat toch met bomen? Zonder woorden spreken ze rechtstreeks tot ons hart.

In De boom heeft de natuur haar eigen taal en zet ze alles in om de wereld te behoeden voor de desastreuze gevolgen van de menselijke activiteit. Naast de dichter Baer en Moravia (kunstenares zonder ambitie) zijn natuurkrachten de echte hoofdpersonen in deze ‘onromanse’ roman, die bestaat uit zeven ‘boeken’, elk geschreven in een eigen stijl.

Een steeds groter aantal bomen besluit het heft in eigen hand te nemen. Wonderbaarlijke verdwijningen en verschijningen gaan hand in hand en de wereldorde wordt bedreigd. Dat vinden althans de presidenten van Amerika, Rusland en China. Er breekt een ‘war on trees’ uit die niet alleen bomen treft, maar de hele maatschappij. Zelfs de taal krijgt klappen.

 

 

Met De boom plaatst Govert Derix tegenover de komende UN Climate Change Conference in Glasgow een serieus alternatief: een Natuurverdrag tussen mensen, dieren én planten.

Govert Derix is schrijver, filosoof en adviseur voor maatschappelijke ontwikkelingen. Hij publiceerde boeken (fictie en non-fictie) over uiteenlopende onderwerpen, waaronder Ayahuasca, een kritiek van de psychedelische rede (De Arbeiderspers), dat werd genomineerd voor de Socratesbeker. De boom is een boom van een boek over de natuur als tegenmacht.

‘Het Huis van de Literatuur heeft vele kamers. De roman De boom laat u alle hoeken van al die kamers zien.’ – A.F.Th. van der Heijden

‘Een even adembenemende als zuurstofverschaffende roman die als een schitterende oerdreun in het hoofd van de lezer blijft nagalmen. Het is lang geleden dat ik een boek las waarin vertelvermogen zo naadloos samengaat met de wil tot taalexperiment.’ – René ten Bos, ex-Denker des Vaderlands

 

De boom/paperback, met grote flappen/155×235 /632 pagina’s/ ISBN 9789492241474 /NUR 301/€ 23,95

Voor meer informatie of interview aanvragen: l.jansen@orange.fr // 0653105031

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: Stofloze Afdruk (poëzie), van Henry Sepers en Boeddha’s uitsmijter van Jasper van Buren

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère