Persbericht Zolang de stad maar vrolijk is

Persbericht Zolang de stad maar vrolijk is

03 september 2022

Op 22 september publiceert uitgeverij Magonia de vierde dichtbundel van Co Woudsma

                                                           Zolang de stad maar vrolijk is

 

Mannen met bivakmutsen die een lichaam uit een huis dragen, kinderen zonder handen en voeten: wat speelt zich af in de verbeelding van de dichter, wat gebeurt hier echt?

In zijn gedichten geeft Woudsma belevenissen van elke dag een eigen diepte. Vaak humoristisch, dan weer scherp, veelal melancholiek en met een nauwelijks ingehouden hunkering.

De gedichten in Zolang de stad maar vrolijk is laten de lezer beleven hoe het is om als observerend, maar ook als verlangend mens in de wereld te staan.

 

 

 

 

 

Jet Nijkamp

 

Co Woudsma (Weesp, 1960) publiceerde eerder bij de Bezige Bij de bundels Viewmaster (1997), Geluksinstructies (2005) en Hoogste zomer (2015). Zijn werk kreeg een lovende ontvangst; Het Parool vond Hoogste zomer de beste Nederlandstalige bundel van het jaar. Samen met filosoof Klaas Rozemond en tekenaar Jet Nijkamp maakte hij de door Veen Magazines gepubliceerde boeken Filosofie voor de zwijnen (2004) en Het aardse leven (2009). Zijn gedichten verschijnen met regelmaat in literaire tijdschriften. Behalve dichter is Co Woudsma ook docent poëzie en beoordelaar van manuscripten.

 

 

 

 

Zolang de stad maar vrolijk is / paperback met flappen / 15×20 / 64 pagina’s / ISBN 9789492241504 / NUR 306 / € 18,95

Omslag en vormgeving binnenwerk: Esther van Gameren

Voor meer informatie of interview aanvragen: l.jansen@orange.fr // 0653105031

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère