Persbericht ‘Adellijk Wild’

Persbericht ‘Adellijk Wild’

30 december 2018

Op 7 februari 2019 verschijnt bij uitgeverij Magonia Adellijk Wild – een familiegeschiedenis, door Maarten van Nispen tot Pannerden.

Maarten groeit op in de turbulente jaren zestig en is in alles geïnteresseerd, behalve in de geschiedenis van zijn familie. Dat verandert ook niet als zijn vader begin jaren zeventig sterft.

Pas als zijn moeder hem de dagboeken van zijn vader te lezen geeft, begint Maarten zich af te vragen in hoeverre hij zijn vader, Buurt, echt gekend heeft. Gebruik makend van goed bewaarde dagboeken gaat de auteur van Adellijk Wild op zoek naar het verhaal van zijn vader.

In de Tweede Wereldoorlog heeft deze gevangen gezeten in het ‘Oranjehotel’, in Scheveningen, waar hij al aantekeningen maakte over het Nederland van na de oorlog. Als secretaris-generaal op het Ministerie van Algemene Zaken zou hij uiteindelijk een grote rol spelen bij vele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Niet alleen het bestuur, het katholicisme, het koningshuis of de opeenvolgende kabinetten hebben zijn leven kleur gegeven, maar ook de Achterhoek en zijn afkomst, waarin familiebanden, jacht en land een grotere rol blijken te spelen dan Maarten ooit gedacht had. Zoekend naar zijn vader moet hij ook het beeld van zichzelf bijstellen.

Zoals geschoten wild moet rijpen voordat het geconsumeerd wordt, heeft de geschiedenis tijd nodig, voordat hij op papier gezet kan worden.

 

Foto: Roy Beusker

.

Maarten van Nispen (Den Haag, 1953) studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Groningen en Theaterwetenschappen in Amsterdam. Hij schreef recensies en artikelen voor diverse kranten en theaterpublicaties. Hij was hoofd public relations bij veilinghuis Chirstie’s en later bij de Nederlandse Orde van Advocaten. In 2000 maakte hij de overstap naar Joop van den Ende Theaterproducties. Hij gaf leiding aande PR-afdeling en sinds 2002 is hij director corporate communicatie van het internationale theaterbedrijf Stage Entertainment, en persoonijk woordvoerder van de familie Van den Ende.

 

 

 

 

ISBN 978 94 92241 30 6 | Prijs € 21,95 | Verschijnt 7 februari 2019 | 272 pagina’s | Paperback met flappen | Met fotokatern

Voor meer informatie, een persexemplaar of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Remco Volkers (remco@hetkantoortje.nl) of Lex Jansen (l.jansen@orange.fr / 0653105031)

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère