De Kloof

De Kloof

06 mei 2021

Wees voorbereid op het onverwachte als je de waarheid zoekt, want zij is moeilijk te vinden en onbegrijpelijk als je haar gevonden hebt – Heraclitus

 

Wat we in de politieke arena zien op landelijk niveau speelt misschien nog wel sterker op gemeentelijk niveau. Groepen worden tegen elkaar opgezet, carrières gemaakt en gebroken. Zelfs de liefde wordt een instrument bij de verkiezingen. In ‘De Kloof’ heeft Gerhard te Winkel de stad Amersfoort gekozen als metafoor voor Nederland. Bij de laatste landelijke verkiezingen noemden Amersfoorters hun stad de meest gemiddelde stad van het land.

Te Winkel laat zien hoe verhalen worden misbruikt om een groep mensen in een hoek te dwingen, af te zonderen, of zelfs de dood in te jagen. Als het in hun voordeel is, geloven mensen elk verhaal, hoe onzinnig ook. Dit mechanisme wordt in ‘De Kloof’ onderzocht.

 

 

Gerhard te Winkel (Arnhem, 1964) studeerde geschiedenis en filosofie aan de Universiteit van Utrecht. Hij publiceerde een viertal gedichtenbundels en is werkzaam als journalist. Hij leverde bijdragen aan IKON, NOS, SBS 6 en enkele regionale zenders, en als politiek verslaggever schreef hij stukken voor landelijke. regionale en plaatselijke kranten. ‘De Kloof’ is zijn prozadebuut.

  • Paperback/ Formaat: 13,5 x 21 / 256 pagina’s / ISBN 9789492241436 / NUR 306 / € 23,95
  • Omslagontwerp en vormgeving binnenwerk: André van Zwieten
  • Voor mee informatie of contact met de auteur: Lex Jansen, uitgever. Mailadres: l.jansen@orange.fr / 0653105031

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: Stofloze Afdruk (poëzie), van Henry Sepers en Boeddha’s uitsmijter van Jasper van Buren

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère