Persbericht De Stiefvader – Henry Sepers

Persbericht De Stiefvader – Henry Sepers

07 maart 2023

Op vrijdag 7 april presenteert uitgeverij Magonia, in samenwerking met Athenaeum boekhandel de nieuwe roman van Henry Sepers

                                            De Stiefvader

 

Je hoort dit, je leest dit, toch zul je me vergeten

 

Rover van Slooten is ongeneeslijk ziek en spreekt met zijn huisarts datum en tijd van zijn dood af. Op zijn sterfbed denkt hij na over zijn leven en naderende einde. Intussen verdringen zich steeds meer ‘sterfbedtoeristen’ voor zijn raam, en tonen ook de media belangstelling. Dat heeft te maken met zijn beroemde stiefdochter Sarah, van wie hij hoopt dat ze hem nog zal bezoeken. Zijn vriend Damian wil hem helpen, maar het is niet duidelijk wat zijn motieven zijn.

De stiefvader is een roman over doodsangst en levensdrift, verstilling en openbaarheid.

 

 

 

*

Henry Sepers (Den Haag, 1955) publiceerde zes romans, waaronder ‘De zondaars’ (2005) en ‘Bedachte stad’ (1997). Toen bij De Arbeiderspers in 2009 zijn poëziebundel Baaierd verscheen, toonde Sepers zich ook een dichter van formaat. De tweede bundel ‘Spreekt de troubadour’ werd genomineerd voor de J. C. Bloem-poëzieprijs. Met ‘De stiefvader’ toont Sepers zich een groot stilist.

Over eerder verschenen werk:

‘(…) De zondaars is goed geschreven en intrigeert’ – Edith Koenders in De Volkskrant

 ‘De lezer wordt in Bedachte stad meegezogen in een verhaal dat niet alleen van Nederland naar Afrika leidt, maar ook een aangrijpende analyse maakt van een gestoorde vader-dochterrelatie.’ – Jos Gerits in De Morgen

*

De Stiefvader/ Formaat 21 x 13,5 / 232 pagina’s / ISBN 9789492241511 / NUR 301/ € 22,95

Voor meer informatie of interview verzoeken: l.jansen@orange.fr / 0653105031

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère