Persbericht ‘Ooit waren we vogels’ – André Platteel

Persbericht ‘Ooit waren we vogels’ – André Platteel

15 januari 2024

persbericht 15 JANUARI 2024

Ooit waren wij vogels – André Platteel

 

Op dinsdag 26 maart 2024 presenteert uitgeverij Magonia bij Athenaeum Boekhandel te Amsterdam de grote nieuwe roman van André Platteel:

Ooit waren wij vogels

 

 

André Platteel (Leiden, 1969) kreeg al jong te maken met verlies. In zijn romans onderzoekt hij de vele vormen die rouw kan aannemen.

In Ooit waren wij vogels vraagt hij zich af hoe je een kind geboren kunt laten worden in een stervende wereld. Waar vind je de hoop op een toekomst voor je kind? Aan welk geloof hou je je vast?

 

 

 

 

 

Al in zijn jonge jaren wordt Jonathans leven op zijn kop gezet door het overlijden van zijn moeder en broertje. Hij ontvlucht zijn geboorteplaats Leiden, maar vindt nergens ter wereld rust. Als Miami langzaam wegzakt in de modder, schiet hij vluchtelingen te hulp in een motel dat wordt gerund door de inheemse bevolking. Daar wordt hij verliefd op Bobby, een arts die zwanger van hem raakt. Naarmate de wereld verder in verval raakt en er gigantische migratiestromen op gang komen, grijpt de paniek steeds sterker om zich heen

 

 Ooit waren wij vogels is een kolkende dystopische roman over dolen, sterven en rouwen – en over het onverwoestbare geloof van de mens in verlossing.

 

 

 

Pers over Alleen de eenzamen: ‘Een verrassend sterk boek. Dit schrijven stinkt naar wraak, varkens en nep-chianti.’ — Sebastiaan Kort, ···· NRC Handelsblad

Over Net veertien: ‘In Net veertien kronkelen seks en dood als twee slangen om elkaar heen. Platteel toont zich een ware erfgenaam van Jan Wolkers.’ — Onno Blom

Ooit waren wij vogels/ Hardcover, met stofomslag / 256 pagina’s / ISBN 978 94 922 4167 2 /NUR 301 / € 24,95

Meer informatie: l.jansen@orange.fr / 06 53105031 / jeltenieuwenhuis@gmail.com / 06 21371278

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère