Persbericht ‘Vandaag was ik even onder water’

Persbericht ‘Vandaag was ik even onder water’

10 februari 2023

Op vrijdag 3 maart 2023 presenteert Erik Noorman, in samenwerking met uitgeverij Magonia en boekhandel Praamstra in Deventer zijn roman ‘Vandaag was ik even onder water’

 

Margot Olde Loohuis

Door het spoor van een jonge hinde te volgen komt Frits-Jan van Drimmelen aan bij de oever van een wiel. Als gevolg van wat daar gebeurt, besluit hij de drukte in zijn hoofd in vijf dagen van zich af te schrijven.

Naast vrolijke, humoristische en soms absurdistische verhalen, beleeft hij ontroerende en confronterende momenten met zijn geliefde, concertpianiste Mia-Louise. Hij krijgt een ‘vindsteen’, ontmoet een oude beuk, een woekerende Akebia quinata en maakt een tocht langs de kust. Ook door de genegenheid voor zijn drie tantes ─ zusters van zijn vroeg overleden vader ─ leren we de hoofdpersoon van deze ‘roman in verhalen’ steeds beter kennen.

 

 

 

 

Erik R. Noorman schreef beleidsteksten voor de overheid, maakte transcripties van inleidingen over zingeving en leerde proza in Deventer en Groningen. Daar ontmoette hij Remco Ekkers († 2021) Nederlands dichter, essayist en prozaïst, die hem begeleidde naar zijn dichtbundel Wind&steen.

Vandaag was ik even onder water / 13,5×21 / 280 pagina’s / ISBN 9789492241535 / NUR 301 / € 21,95

Schilderij omslag waterlelies 12: Margot Olde Loohuis

Vormgeving omslag en binnenwerk: Esther van Gameren

Voor meer informatie of interviewaanvragen: l.jansen@orange.fr // 0653105031

 

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère