Weg uit de armoede

Weg uit de armoede

29 september 2021

De ontheemding van een arbeidersgezien in het begin van de 20ste eeuw

 

Trui Groothuis en Cents Haak vinden elkaar in hun gebrek aan perspectief op het Groninger Hogeland. Zij trouwen, gelokt door het vooruitzicht van een woning en goed betaald werk in de Limburgse mijnstreek zonder zich te realiseren welke uitdagingen hen te wachten staan in een cultuur die hen vreemd is en in een uiterst onveilige arbeidssituatie.

Terwijl Cents zijn weg onder de grond zoekt, kan Truida boven de grond niet aarden. Hun kinderen groeien op tussen twee culturen en gaan daar alle vier verschillend mee om. De roman vertelt het verhaal van de ontheemding van zowel Trui als Cents. Een vergelijking met de geschiedenis van arbeidsmigranten die halverwege de vorige eeuw naar Nederland kwamen, dringt zich op.

 

 

 

Foto: Godfried van Utrecht

 

 

Truus Rozemond schrijft psychologische romans. Haar romandebuut Een verwaarloosd huis verscheen in 2015 bij uitgeverij Xanten. Tussenruimte (2017) was haar eerste publicatie bij uitgeverij Magonia, gevolgd door De vorm van Ierland (2019). Voor zij fictie schreef, publiceerde zij, als onderwijskundig psycholoog, boeken en artikelen op haar vakgebied.

 

 

 

 

Weg uit de armoede/paperback/135×210/280 pagina’s/ISBN 9789492241481/NUR 301/€ 21,95

Voor meer informatie of interview aanvragen: l.jansen@orange.fr // 0653105031

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Lucie’, van Stans Lutz en ‘Zolang de stad maar vrolijk is’, van Co Woudsma

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère