Persbericht Zeetijd – Jan van Ommen

Persbericht Zeetijd – Jan van Ommen

20 oktober 2019

 

In deze zee verdrink je niet. Je verbrandt er. Je droogt uit. En dan ga je slapen.

Op 7 november presenteert uitgeverij Magonia in samenwerking met Nawijn & Polak boekhandel 

                                          Zeetijd, verslag van een schipbreukeling – Jan van Ommen

 

Ergens tussen Sumbawa en Flores zinkt een klein schip, waardoor de vijf bemanningsleden en de opvarenden in zee terecht komen. Ze zijn afgesneden van de wereld van de mensen en overgeleverd aan de elementen. Waarheid en werkelijkheid veranderen. Het verschil tussen levenden en doden verdwijnt, mensen worden dieren en dieren krijgen menselijke trekken. In een zinderende, beeldende stijl geeft Jan van Ommen woorden aan ervaringen die bijna niet te verwoorden zijn.

De uren verstreken, zonder dat de tijd vooruitkwam, terwijl de zon onze huid verbrandde, de wind de schilfers wegblies en het water ze oploste. Binnen in mij groeide de leegte, tot zij groter was dan ikzelf, door mijn huid heen naar buiten, een allesverslindende zekerheid dat wij daar van de wereld zouden verdwijnen, ik, mijn lief en de anderen. Ik ben vergeten wie ik ben.

 

Jan van Ommen is Neerlandicus en docent. Zeetijd is zijn debuut als romancier. De roman is gebaseerd op eigen ervaringen (2014)

 

 

Boekgegevens:

Zeetijd. Verslag van een schipbreukeling | Auteur: Jan van Ommen | ISBN: 978-94-92241-32-0 | Paperback | 199 pagina’s | € 21,95 | Verschijningsdatum & boekpresentatie: 7 november

 

Voor meer informatie, drukproef of een interview neemt u contact op met

Remco Volkers: remco@hetkantoortje.nl, of Lex Jansen: l.jansen@orange.fr.

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère