Jochem, een familiegeschiedenis

Jochem, een familiegeschiedenis

16 oktober 2022

Op 15 november 2022 publiceert uitgeverij Magonia de nieuwste roman van Alex Verburg
Jochem, een familiegeschiedenis

 

 

Kan een leugen uit liefde begaan niet meer waarheid in zich dragen dan een waarheid zonder genade?

Jochem vertelt het verhaal van drie generaties en hun bakermat, de boerenhoeve Patrimonium. Een geschiedenis van raadselachtige verbanden, van onmacht en overmoed, verlies en verlangen. Alex Verburg neemt de lezer mee in een zoektocht naar verbinding en troost.

 

 

 

 

 

Alex Verburg schreef naast romans als Het huis van mijn vader en Dwalingen ook De verzoening, het verhaal van de weduwe van Gerrit Jan Heijn over diens ontvoering. Tevens tekende hij de memoires op van de legendarische pater Jan van Kilsdonk en van de zangeres Liesbeth List. Jochem, een familiegeschiedenis is zijn eerste roman bij uitgeverij Magonia.

Meer informatie over Alex Verburg vindt u HIER

 

Reacties op eerder werk:

  • Tessa de Loo over Het huis van mijn vader (2002): Alex Verburg put uit een benijdenswaardig geheugen, waardoor de jaren vijftig en zestig herleven tot in de kleinste zintuiglijke details. Telkens weer denk je: ja, zo was het!
  • Zowel het tijdsbeeld als de coming of age van Floris is prachtig beschreven, op een manier die bijna klassiek aandoet. – Trouw over Het huis van mijn vader (2002)
  • Alex Verburg schrijft met elegante pen over de grote thema’s van het leven. – De Telegraaf over En najagen van wind (2004)
  • IJzersterk. Slim en spannend opgeschreven. Begin er pas aan als u door kunt lezen, want wegleggen is lastig.  NRC Handelsblad over De verzoening (2006)
  • Na het lezen van zijn memoires rest slechts bewondering. – de Volkskrant over Pater Van Kilsdonk. Raadsman in delicate zaken (2013)

 

Jochem, een familiegeschiedenis / 135×21 / 392 pagina’s / ISBN 9789492241528 / NUR 301 / € 24,95

Omslag en vormgeving binnenwerk: Esther van Gameren

Voor meer informatie of interviewaanvragen: l.jansen@orange.fr // 0653105031

 

 

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère