Persbericht. De Inspirator, van Jochem Bosselaar

Persbericht. De Inspirator, van Jochem Bosselaar

09 maart 2024

Op zondag 24 maart presenteert uitgeverij Magonia in samenwerking met Theater Tuschinski in Amsterdam de roman De Inspirator, van Jochem Bosselaar

 

 

Hoe kan ik jaloers zijn op iemand die de dood in de ogen kijkt?

De levens van de kunstenaar Guus Erkelens en de oude sterrenkundige Philip Birk kruisen elkaar in het Amsterdamse OLVG ziekenhuis. Begin jaren ’90 delen ze een kamer en ondergaan beiden een keeloperatie. Guus geniet van de verhalen van zijn oudere kamergenoot, die als wens heeft ooit nog schilderijen te maken. Als Philip Birk terminaal ziek blijkt te zijn, krijgt Guus het voor elkaar van de ziekenhuiskamer een atelier te maken. De zieke man schildert de sterren van de hemel, terwijl Guus kampt met een paintersblock.

 

De ontmoeting tussen de mannen en de daarop volgende intense relatie tussen Guus en Philips dochter Christel, zorgen voor een ongewone verweving van levensverhalen. De spanning stijgt als een kleine beslissing van Guus uitgroeit tot een verraderlijk monster.

 

 

Jochem Bosselaar (Utrecht, 1965) is kunstenaar en leerkracht. Daarnaast geeft hij trainingen aan organisaties en bedrijven. Hij is een verhalenverteller pur sang. Eerder schreef Bosselaar al voor kinderen, ‘De Inspirator’ is zijn romandebuut.

 

De Inspirator is een roman over de kunst van het schilderen en de kunst van het leven; een verhaal over leven en dood, maar ook over de vage grens daartussen.

 

De Inspirator / Paperback / 221 pagina’s / ISBN 9789492241689 / NUR 301 / € 22,95

Meer informatie: l.jansen@orange.fr / 0653105031

 

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère