asa_9984

 

Bert Bakker (Assen, 1949) is gepromoveerd in de sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schrijft verhalen, essays, novellen en romans. Hij debuteerde in Hollands Maandblad en publiceerde in verschillende andere bladen. Zijn verhaal Een scheepshut werd genomineerd voor de Brandende Pen. Met Het horloge won Bakker de El Hizjra literatuurprijs 2008. Bert Bakker is medeoprichter van de Gekkenkrant. Hij woont afwisselend in Amsterdam en Zuid-Frankrijk.

 

 

 

 

cover-een-held-in-onze-tijd

 

Aan de Amsterdamse grachten…

Maarten Hecht, oud-wethouder te Amsterdam, keert vanuit zijn woonplaats in Portugal terug naar zijn stad. Impulsief is hij in het vliegtuig gestapt om een vriend in nood te helpen. Onvoldoende geeft hij zich rekenschap van zijn eigen drijfveren. Terwijl Hecht op zoek gaat naar Gert Swaab reconstrueert hij noodgedwongen zijn verleden. Swaab is als journalist getuige geweest van een afrekening binnen het criminele circuit. Er is op hem geschoten. Gewond ligt hij in het ziekenhuis, als hij ineens verdwijnt, zonder een spoor achter te laten.

 

 

Maarten Hecht krijgt hulp van zijn oude secretaresse Lucy Munt en de activist Aäron van der Poel. Een held in onze tijd  beschrijft een poging om met het verleden in het reine te komen en af te rekenen met de geschiedenis. Maar in de eerste plaats is het een boek over vriendschap en Amsterdam.