Schrijfcursussen in 2018

Eerstvolgende cursus: week van 17 september

Schrijfcursussen van Magonia

Bij de planning van de schrijfcursussen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de schoolvakanties. Bij een aanmelding van minimaal vijf personen kunnen ze echter ook op de door jou gewenste data worden gegeven. Magonia biedt cursussen, met een eigen aanpak. Doordat Lex Jansen uitgever en redacteur is, ligt de nadruk van de begeleiding op de redactie van de teksten, zonder dat zaken als creativiteit, inspiratie en concentratie uit het oog worden verloren. Je eigen werk staat centraal. Steeds worden er verbanden gelegd met andere kunstvormen, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Onderdeel van iedere cursus is een masterclass door een gerenommeerd schrijver. Voorbeelden: Arthur Japin, Pauline Slot, Christiaan Weijts.

De cursussen worden gegeven in de oude binnenstad van Utrecht, of op het landgoed La Roumayère, in Zuidwest Frankrijk. Hieronder vind je alle praktische informatie over de cursussen in Frankrijk en Utrecht.

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Publicaties: 2016 Liever niet op reis, van Bertien Minco, Goed volk, van Arthur Japin en Geweld van kleine woorden, van Roos van Sen, Ravijn, van Jasper van Buren, Net veertien van André Platteel, De Sarcofaag, van Fan Eberhard en Een held in onze tijd, van Bert Bakker.

2017 De Jacht, van Hans Galesloot, Tussenruimte, van Truus Rozemond en Ik stond erbij en ik keek ernaar, van Berend Boudewijn.

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère

Komende cursus: Utrecht – 16, 17, 18 april + terugkomdag