Jan en Alie van Ommen bij KRO-NCRV Kruispunt

Jan en Alie van Ommen bij KRO-NCRV Kruispunt

11 december 2019

KRO-NCRV KRUISPUNT: Maandag 6 januari

In de eerste uitzending van 2020, op maandagavond 6 januari, het indringende verhaal van Jan en Alie van Ommen. Vijf jaar geleden overleefden zij ternauwernood een schipbreuk in Indonesië. Veertig uur lang liggen ze in een woeste zee, vastgeklampt aan een reddingssloepje. Veertig uur lang kijken ze de dood in de ogen. Zo schommelen ze tussen leven en dood, als onder een prachtige sterrenhemel op de tweede nacht in het water, hun 37e trouwdag wordt ingeluid. Zou het hun laatste zijn? Ze denken aan hun kinderen, aan de kleinkinderen die ze nog niet hebben en misschien nooit zullen kennen. Ze raken los van de wereld, los van de tijd:

‘Ik ben vergeten wie ik ben’, schrijft Jan in zijn boek Zeetijd, dat onlangs werd gepubliceerd bij uitgeverij Magonia.

 

 

In deze zee verdrink je niet. Je verbrandt er. Je droogt uit. En dan ga je slapen.

Op 7 november werd Zeetijd gepresenteerd bij boekhandel Nawijn & Polak in Apeldoorn. De roman is bij iedere boekhandel te koop of te bestellen. ISBN 978 94 922413 2 0

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère