Persbericht

Persbericht

09 januari 2016

Bij Uitgeverij Magonia verschijnt op 22 januari 2016 de debuutroman De wet van Moenk, van Jaap Bos.

De wet van Moenk wordt gepresenteerd tijdens een Symposium Literatuur en Wetenschap, in de universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht, waar naast de auteur ook de heren Menno Lievers en Abram de Swaan zullen spreken.

Vrijdag 22 januari, 15.00 uur, Boothzaal, Universiteitsbibliotheek Utrecht/ Heidelberglaan 3 // 3584 CS Utrecht

 

Jaap Bos

Jaap Bos

Jaap Bos studeerde psychologie en is auteur van een aantal titels over o.a. Freud en de psychoanalyse. Bos is tevens de biograaf van de pedagoog M.J. Langeveld. Hij publiceerde onder meer in De Gids, De Groene Amsterdammer, NRC en Tijdschrift voor Biografie, waarvan hij ook hoofdredacteur is. De wet van Moenk is zijn literaire debuut.

 

 

 

 

MAGONIA_high-res-omslag_det van-moenkWist je dat je met woorden geesten kunt oproepen? Soms is wat je bent vergeten belangrijker dan wat je je herinnert, en soms komen de herinneringen vanzelf, uit de diepte van de aarde, als giftige gassen die je bedwelmen.

 

 

De lezer maakt kennis met twee mensen: de ik-figuur op zoek naar wat er misging in zijn leven en Moenk, een jonge fotograaf. Hij is onderweg naar zijn moeder, die stervende is. Zij is een succesvol schrijfster, wier laatste boek tot veel ophef heeft geleid. Als alle verhaallijnen bij elkaar komen, blijkt dat de personages langs verschillende wegen toenadering tot elkaar hebben gezocht.

De wet van Moenk is een moderne ideeënroman over herinneren en de menselijke geest. Een boek over liefde en verlies.

 

Voor meer informatie: Lex Jansen, uitgever van Magonia: l.jansen@orange.fr / 0653105031

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère