Persbericht De goddeloze graaf – Margreet Hofland

Persbericht De goddeloze graaf – Margreet Hofland

07 maart 2023

Op donderdag 30 maart 2023 presenteert uitgeverij Magonia, in samenwerking met Pulchri Studio in Den Haag de nieuwe roman van Margreet Hofland   –  DE GODDELOZE GRAAF

 

Geneesheer, alchemist, vrijmetselaar

Deze historische roman vertelt het ongelofelijke en waargebeurde verhaal van graaf Alessandro Cagliostro, die de gave van het hypnotiseren bezat en alom bewonderd werd om zijn vermeende krachten. De queeste van Cagliostro, die overal de Egyptische vrijmetselarij wilde introduceren, voert hem langs koninklijke en keizerlijke hoven in heel Europa, tot aan het Winterpaleis van Tsarina Catharina de Grote in Sint Petersburg.

De katholieke kerk zag in de graaf een gevaarlijke vijand omdat hij openlijk verkondigde dat hij alle religies erkende. De bewondering voor zijn kunnen was groot, maar zijn praktijken riepen ook weerstand op.

Zijn liefde voor Serafina Feliciani werd hem uiteindelijk fataal. In een fort in Noord-Italië, hoog op een klif, werd hij gevangen gezet. De angst voor zijn magische krachten bleef ook daar bestaan.

 

Margreet Hofland studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en gaf dertig jaar les in kunstvakken aan het Maerlant-Lyceum in Den Haag en elf jaar aan de Haagse Hogeschool. In 1999 werd het nieuwe vak Culturele Kunstzinnige Vorming een verplicht vak op alle middelbare scholen en werkte ze als schrijver mee aan de lesmethode ‘Metafoor’ bij uitgever Thiemen-Meulenhoff. Vanaf 2014 is zij werkzaam als journalist bij weekkrant Den Haag Centraal.

*

Over eerder werk

  • Voortreffelijke, boeiende, ontroerende, in mooi Nederlands geschreven, goed ingeleefde en goed onderbouwde roman met prachtige beschrijvingen. – Livia Visser-Fuchs, NBD/Biblion
  • Ook nu weer weeft Hofland met zeer verschillende historische draden een ingenieus verhaal. – Herman Rosenberg, AD/Haagsche Courant

*

De goddeloze graaf/ Formaat 21×13,5 / 351 pagina’s / ISBN 9789492241542 / NUR 301/ € 23,95

Voor meer informatie of interview verzoeken: l.jansen@orange.fr / 0653105031

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère