Persbericht ‘Freek en de mierenkoningin’

Persbericht ‘Freek en de mierenkoningin’

11 oktober 2024

Uitgeverij Magonia presenteert FREEK EN DE MIERENKONINGIN van Marjolein de Craen

De roman gaat over verdriet en verlangen, over gevangenschap en vrijheid, maar ook over vriendschap, schuldgevoel en rouw, en de moed om sporen uit het verleden te onderzoeken.

 

De grootste wens van Freek, een jongen met een beperking, is te werken in een dierentuin. Thijs biedt hem die mogelijkheid. En dat heeft alles te maken met een tragedie uit zijn eigen jeugd. Als Thijs per toeval in gesprek raakt met een getuige van dat drama, wordt hij gedwongen met andere ogen te kijken naar zichzelf en de wereld om hem heen.

Door de komst van Freek lijken onderlinge verhoudingen in de dierentuin niet meer dezelfde te zijn. De vriendschap tussen Thijs en algemeen directeur Joost komt bijvoorbeeld dusdanig onder druk, dat Joost overweegt om ‘die jongen’ te ontslaan.

Maar ook buiten de dierentuin veranderen dingen. Marie, de moeder van Freek, komt erachter dan ze – vanuit schuldgevoel vanwege zijn beperking – vastloopt in haar hang naar perfectie. Ze staat voor de opgave haar zoon meer vrijheid te durven geven en zichzelf speelruimte, met de hoop op een nieuwe geliefde in haar leven. En Freek? Hij geeft het beste van zichzelf en ontfermt zich in het insectarium over Uma, de mierenkoningin, tot na haar laatste uur.

 

 

Over MARJOLEIN DE CRAEN

Marjolein de Craen (Amsterdam, 1962) groeide op in Amstelveen. Ze studeerde Franse taal- en letterkunde. Haar belangstelling voor de psyche van de mens leidde tot een tweede studie: klinische psychologie. Aansluitend werd ze psychotherapeut en psychoanalyticus. Regelmatig publiceert ze over haar vak. Freek en de mierenkoningin is haar romandebuut.

 

OVER HET BOEK

  • Titel: Freek en de mierenkoningin
  • ISBN 9789492241733
  • Formaat: 125 x 200 mm
  • Pagina’s: 240
  • Uitvoering: paperback
  • Prijs € 22,95

 

Verkrijgbaar in de Nederlandse en Belgische boekhandel. Voor meer informatie l.jansen@orange.fr / 0653105031

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Laserbundel’, dichtbundel van Oscar Tops en ‘Freek en de mierenkonigin’ van Marjolein de Craen.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied redactionele hulp voor iedere schrijver