Persbericht. Een held in onze tijd, van Bert Bakker

Persbericht. Een held in onze tijd, van Bert Bakker

21 december 2016

cover-een-held-in-onze-tijd

Op donderdag 12 januari, in samenwerking met Pantheon Boekhandel te Amsterdam, presenteert uitgeverij Magonia zijn eerste nieuwe titel van 2017:

Een held in onze tijd, van Bert Bakker

Boekomslag: Hugo Mulder

 

 

 

 

 

 

Aan de Amsterdamse grachten…

Maarten Hecht, oud-wethouder te Amsterdam, keert vanuit zijn woonplaats in Portugal terug naar de stad aan het IJ. Impulsief is hij in het vliegtuig gestapt om een vriend in nood te helpen. Onvoldoende geeft hij zich rekenschap van zijn eigen drijfveren. Terwijl Hecht op zoek gaat naar Gert Swaab reconstrueert hij noodgedwongen zijn eigen verleden. Swaab is als journalist getuige geweest van een afrekening binnen het criminele circuit. Er is op hem geschoten. Gewond ligt hij in het ziekenhuis, als hij ineens verdwijnt, zonder een spoor achter te laten.

Een held in onze tijd is een roman over vriendschap en Amsterdam.

 

img_1523-1Bert Bakker is gepromoveerd in de sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schrijft verhalen, essays, novellen en romans. Zijn verhaal Een scheepshut werd genomineerd voor de Brandende Pen. Met Het horloge won Bakker de El Hizjra literatuurprijs 2008. Bert Bakker is medeoprichter van de Gekkenkrant. Hij woont en werkt afwisselend in Amsterdam en Zuid-Frankrijk.

 

 

 

 

ISBN 9789492241146 – 144 pagina’s – € 17,95

Voor meer informatie of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Lex Jansen, of Remco Volkers. (l.jansen@orange.fr / 06 53 10 50 31, of remco@hetkantoortje.nl / 06 24 60 37 90)

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Publicaties: 2016 Liever niet op reis, van Bertien Minco, Goed volk, van Arthur Japin en Geweld van kleine woorden, van Roos van Sen, Ravijn, van Jasper van Buren, Net veertien van André Platteel, De Sarcofaag, van Fan Eberhard en Een held in onze tijd, van Bert Bakker.

2017 De Jacht, van Hans Galesloot, Tussenruimte, van Truus Rozemond en Ik stond erbij en ik keek ernaar, van Berend Boudewijn.

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère

Komende cursus: Utrecht – 14, 15, 16 maart + terugkomdag