Persbericht. Hyperfilosofie – Govert Derix

Persbericht. Hyperfilosofie – Govert Derix

04 april 2024

Uitgeverij Magonia publiceert op dinsdag 9 april 2024 de oorspronkelijke, filosofische tekst HYPERFILOSOFIE, van Govert Derix

Een zoektocht naar wijsheid in onwijze tijden

 

 

Er is een moment dat we onze kaarten op tafel moeten leggen en dat moment is nu. Wij zien voor ons hoe de vlaggen erbij hangen. We kunnen willens en wetens met open ogen of verdoofd of ingeslapen verdwalen in de doolhoven van duizend ismen en ideologieën. De verdwalingen nemen clowneske vormgen aan. De verleiding van lange verhalen is groot. De tijd is kort.

Hyperfilosofie is een poging om een filosofisch antwoord te geven op de lastigste vragen van onze tijd. Govert Derix heeft hiermee zijn persoonlijke filosofie aan het papier toevertrouwd.

 

 

 

 

‘Een zinderende en hoopvolle zoektocht naar een filosofie voor fatale tijden. Een tekst om op hoog tempo te veroberen.’ – Lotte Speeuwenberg

‘Volstrekt uniek!’ – René ten Bos

***

De zorgwekkende toestand van de wereld kan een mens doen hyperen. Nog nooit was er zoveel kennis en wijsheid. Toch gaat het mis. Hyperfilosofie omarmt deze situatie en neemt de lezer mee op een zoektocht naar wijsheid in onwijze tijden.

 

Govert Derix studeerde filosofie en psychologie, adviseerde overheden, bedrijven en instellingen op velerlei terreinen, en publiceerde boeken over uiteenlopende onderwerpen, waaronder Ayahuasca, een kritiek van de psychedelische rede (nominatie Socratesbeker). Zijn meest recente romans zijn De boom, over het natuurverdrag tussen planten, mensen en dieren, en Het onmogelijke manuscript, een vertelling over de onmogelijke redding van de wereld.

 

 

Hyperfilosofie / Paperback integraalband / 216 pagina’s / ISBN 9789492241702 / NUR 730 / € 21,95

Voor meer informatie: l.jansen@orange.fr / 0653105031

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère