Govert Derix

 

Govert Derix schreef boeken (fictie en non-fictie) over uiteenlopende onderwerpen, waaronder Ayahuasca, een kritiek van de psychedelische rede dat in 2004 verscheen bij De Arbeiderspers en werd genomineerd voor de Socratesbeker.

Als schrijver, filosoof en adviseur is hij betrokken bij vele ontwikkelingen. Najaar 2021 verschijnt bij Magonia De boom, een ‘on-romanse’ roman over de natuur als tegenmacht.

Website van Govert Derix: HIER

 

 

 

 

 

 

Alleen op de schouders van anderen komt een individu tot pieken.

Wat is dat toch met bomen? Zonder woorden spreken ze rechtstreeks tot ons hart. In de nieuwe roman van Govert Derix heeft de natuur haar eigen taal en zet ze alles in om de wereld te behoeden voor de desastreuze gevolgen van de menselijke activiteit.

Naast de dichter Baer en Moravia (kunstenares zonder ambitie) zijn natuurkrachten de echte hoofdpersonen in deze opmerkelijke roman, die bestaat uit zeven ‘boeken’.

Om hun moverende redenen besluit een steeds groter aantal bomen het heft in eigen hand te nemen. Wonderbaarlijke verdwijningen en verschijningen gaan hand in hand en de wereldorde wordt bedreigd. Dat vinden althans de presidenten van Amerika, Rusland en China. Er breekt een ‘war on trees’ uit die niet alleen bomen treft, maar de hele maatschappij. Zelfs de taal krijgt klappen.

Met deze roman heeft Govert Derix een uitzonderlijke en profetische tekst geschreven, die nog lang zal nazinderen.

‘De Boom’ verschijnt in het najaar van 2021