Roos van Sen

Roos van Sen

Roos van Sen (Leiden, 1971 – Haarlem, 2018) studeerde letteren en kunstgeschiedenis aan de UVA en de VU. Naast haar literaire activiteiten werkte ze als tekstschrijver en strategisch adviseur voor diverse bedrijven en (overheids) organisaties. Ze publiceerde onder meer verhalen in de bundel Verhalen uit zee en in de verhalenbundel Boven de Wolken van Magonia. Met de dagboekfragmenten Vliegen nu maar … won ze in 2013 de Opiumprijs.

In haar werk zocht ze de grenzen op tussen tekst, beeld en poëzie en creëert daarmee nieuwe literaire vormen. In mei 2016 publiceerde Magonia de bundel Geweld van kleine woorden.

 

 

 

HR Geweld van kleine woordenGeweld van kleine woorden beschrijft het kwetsbare bestaan van een nieuwe ervaring. Het verhaal is opgebouwd uit korte tekstfragmenten die samen een geheel vormen. Zo ontstaat een wereld vol humoristische, maar soms ook pijnlijke beelden en schijnbare tegenstellingen. Hoe blijf je daarbinnen trouw aan jezelf? We zijn door en door sociale dieren, zonder de ander bestaan we niet.