Jasper van Buren (Schiedam, 1970) studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is al jarenlang werkzaam als freelance copywriter voor reclamebureaus en andere bedrijven. Hij heeft een zwarte band in aikido, dus niveau vasthoudende hobbyist. Boeddha’s uitsmijter is zijn tweede roman en zal verschijnen op 14 september 2020.

 

 

 

 

 

 

Boeddha’s uitsmijter

 ‘Zal ik een boek over ons schrijven?’ – ‘Niemand zal je geloven.’

Rotterdam in de jaren tachtig, negentig. Omar en de auteur van deze roman groeien samen op. De een is marginaal, de ander voelt zich alleen maar zo. De een is teleurgesteld in de mensheid, de ander intelligent, onzeker en boos. Redenen genoeg voor beiden om zich op de Chinese vechtkunst kungfu te storten. Honderden uren aan gekmakende trainingen later bereikt Omar de Boeddhistische verlichting, terwijl Jasper schoorvoetend leerling wordt van zijn alomtegenwoordige ‘spirituele vriend’. De puzzels die hij voorgeschoteld krijgt, lost hij niet op. Wat begint als poging om samen de heilige graal te vinden, eindigt met een levensgevaarlijk metafysisch gevecht.

Boeddha’s uitsmijter verschijnt 14 september 2020

 

 

Jpeg Cover Ravijn-2

 

De echtgenote van Ramón had het type schoonheid waar mannen disfunctioneel van worden.

Thomas komt uit een van de betere wijken van het naoorlogse Rotterdam. Meer uit onvermogen dan onwil ontpopt hij zich tot einzelgänger die, hoewel hij zeker ambities heeft, maatschappelijk dreigt te mislukken. Een laatste kans dient zich aan. Met zijn vriendin Jet vertrekt hij naar het subtropische Tenerife waar hij gaat werken voor een Brits-Nederlandse firma. Het zijn de nadagen van de dictatuur, generaal Franco is nog aan de macht, maar dat interesseert de apolitieke Thomas weinig. De fascisten neemt hij sowieso niet serieus – totdat hij verliefd wordt op Nuria, de vrouw van Ramón.