Arthur Japin (Haarlem, 1956) is één van de bekendste Nederlandse schrijvers.  Met zijn zeer succesvolle historische romans, zoals bijvoorbeeld ‘De zwarte met het witte hart’, ‘Een schitterend gebrek’, ‘De overgave’ en ‘Vaslav’ won hij talloze grote Literaire prijzen, waaronder de Libris- en de NS-Publieksprijs. Japin schrijft daarnaast verhalen, toneelstukken en filmscenario’s. Zijn meest recente roman, Kolja, werd in september 2017 gepubliceerd bij De Arbeiderspers.

 

Bij Magonia verscheen in april 2016 de verhalenbundel ‘Goed Volk’ en in april 2018 volgde ‘Nachtkaravaan’, een bundel liedjes en enkele gedichten.

 

 

Op 1 september 2020 verschijnt Mrs. Degas over het ongewone en fascinerende leven van de schilder Edgar Degas. De roman zal verschijnen bij uitgeverij De Arbeiderspers.

Iets dat je schept komt niet uit niets, het komt uit alles

 

 

 

 

 

 

 

In de afgelopen vier decennia schreef Japin voor artiesten als Sara Kroos, Astrid Seriese, Paul de Leeuw en Karin Bloemen. Ook al veel eerder, op de toneelschool, waar Arthur les had van Willem Wilmink, ontstonden talloze nummers, vaak gezongen door hemzelf.

In 2009 won Arthur Japin voor zijn lied Nachtkaravaan de Annie M. G. Schmidtprijs.

In deze bundel wordt een brede keuze uit Japins liedjes, aangevuld met enkele gedichten, voor de allereerste keer gepubliceerd. Met illustraties van enkele oorspronkelijke composities.

 

 

 

20.2.2016 Lage resolutie MAG_omslag221x149mm

Eind april 2016 verscheen Goed Volk. ‘Reisverhalen en notities’

‘Vanaf nu, bij alles wat je wantrouwt, bij alles van je niet begrijpt, bij alles wat jou overkomt en waarbij jij je afvraagt: waarom gebeurt mij dit? moet je eens denken: waarom ook eigenlijk niet? Waarom zou mij zoiets niet gebeuren?’ Mensen die hun eigen pad gaan, Arthur Japin voert ze niet alleen op in zijn romans, ook in het dagelijks leven kruisen ze zijn pad. In Goed volk is daarvan een bonte verzameling bijeengebracht. Het figureren vorsten en zwervers, politici en koninginnen van de nacht, maar ook schrijvers als Alberto Moravia, of Colm Tóibín. Zelfs de moeder van Poetin. In 28 korte reisverhalen en notities van over de hele wereld en door de jaren heen schetst Japin zijn ontmoetingen met enkelingen die hun eenzaamheid tot schitterend gebrek maakten.

 

Bezoek de website van de auteur HIER.