Persbericht. ‘Liever niet op reis’, van Bertien Minco

Persbericht. ‘Liever niet op reis’, van Bertien Minco

23 februari 2016

 

De impact van een verzwegen oorlogsverleden

 

logo drukOp zondag 3 april presenteert uitgeverij Magonia met trots de autobiografische roman Liever niet op reis, van Bertien Minco. De presentatie zal plaatsvinden in de Nieuwe Boekhandel, te Amsterdam.

 

 

In haar zwijgen zat alles, het immense verdriet, het onvermogen om het  verhaal te vertellen en de razernij omdat niemand, ook ik niet, ooit zou kunnen begrijpen wat zij had meegemaakt.

Over de oorlogsgeschiedenis van haar Joodse familie is voornamelijk gezwegen. Als Rivka’s man bij haar is weggelopen en haar dochter vertrokken is voor een wereldreis, besluit ze onderzoek te doen naar het verleden.  Rivka interviewt haar moeder en tante, beiden overlevenden van de holocaust, en gaat mee op een boeddhistische groepsreis naar Auschwitz. Ze verdiept zich in wat de namen, data en verhalen haar kunnen leren.

 

OMSLAG_liever-niet-op-reisLiever niet op reis volgt Rivka bij haar intensieve zoektocht en vertelt niet zozeer de familieverhalen zelf, als wel de wijze waarop ze zijn verzwegen en de enorme impact die dat nog altijd heeft op haarzelf, maar ook op de volgende generatie.

 

 

 

 

 

 

 

Fotograaf: Mercé Wouthuysen

Fotograaf: Mercé Wouthuysen

 

Bertien Minco (Groningen, 1963) werkte in het theater, bij de radio en is directeur van het door haar opgerichte Jeugdcultuurfonds. Sinds een aantal jaren doet ze onderzoek naar haar familiegeschiedenis. Liever niet op reis is haar debuutroman.

 

 

Liever niet op reis. Auteur: Bertien Minco. ISBN 978 94 9224 108 5. Aantal pagina’s: 208 – Prijs: 19,95 – Verschijnt 5 april 2016

 

 

 

Voor meer informatie en interviews: Neem contact op met Lex Jansen (l.jansen@orange.fr) of Remco Volkers (remco@hetkantoortje.nl)

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Verwacht publicaties 2019: Adellijk Wild, van Maarten van Nispen tot Pannerden (verschijnt 7 februari) en De vorm van Ierland, van Truus Rozemond (verschijnt 12 februari).

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère

Komende cursus : Vier vrijdagmiddagen in maart, rond de boekenweek.