Persbericht: Regels voor Europa

Persbericht: Regels voor Europa

30 april 2019

Op 18 mei presenteert uitgeverij Magonia de dichtbundel Regels voor Europa, door dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde.

Deze tweetalige bundel – Nederlands en Engels – verschijnt vlak voor de Europese Parlementsverkiezingen. Op diezelfde dag is de stad Utrecht decor van het Festival Europa, waar politici, wetenschappers en journalisten, theatermakers, muzikanten en schrijvers hun bijdragen aan zullen leveren.

Europa is al decennia lang een verbond van landen dat – met succes – werkt aan vrede voorspoed en veiligheid.  Vanuit de gedachte dat het juist de cultuur is die de Eurpeanen verbindt, hebben de dichters van het gilde de pen opgenomen om een even divers als doorleefd, liefhebbend en kritisch beeld van Europa in gedichten te schetsen.

Tegenover de gangbare beelden die op internet, televisie en in kranten vaak geschetst worden als het om de EU gaat, laat Regels voor Europa een andere kant zien.

 

 

Pauline Pisa / Ruben van Gogh / Vicky Francken / Peter Drehmanns / Nanne Nauta / Jan van der Haar / Fred Penninga / Daniël Vis / Hanneke van Eijken / Alexis de Roode / Els van Stalborch / Baban Kirkuki / Onno Kosters

De vertalingen zijn van John Irons, de vormgeving is van Marjoleine Reitsma.

ISBN 978 94 92241 31 3 | Prijs € 9,90 | Verschijnt 18 mei 2019 | 40 pagina’s | Paperback | NUR 306

Voor meer informatie of interviewverzoeken: Lex Jansen, l.jansen@orange.fr 0031653105031

 

 

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère