Persbericht. De Sarcofaag, van Fan Eberhard

Persbericht. De Sarcofaag, van Fan Eberhard

27 september 2016

 

Logo Magonia.MAG_WTK-logo

Op vrijdag 7 oktober presenteert Uitgeverij Magonia in samenwerking met de Nieuwe Boekhandel (Bos en Lommer)

De Sarcofaag, van Fan Eberhard

 

 

 

SARCOFAAG_omslag2-hr (1)

Als rechter- commissaris is Daniël aanwezig bij een huiszoeking naar aanleiding van een zaak tegen twee Marokkaanse broers. In de flat van hun vader is de wereld tot stilstand gekomen. De werkelijkheid is er verdrongen door gestolde toekomstfantasieën. Daniël realiseert zich dat deze flat is als het huis waar hij na de dood van zijn vader jarenlang samenwoonde met zijn moeder: een bewoond graf, een sarcofaag. De gevreesde Gebroeders en Daniël lijken meer op elkaar, dan uiterlijke schijn zou doen vermoeden.

In het getto rondom het August Allebéplein lokt de actie van politie en rechter commissaris een volksopstand uit. Het lukt Daniël met Renata te ontkomen, maar hij weet niet te voorkomen dat zijn geliefde een groep jongens uit een brandende auto wil bevrijden. Op het moment dat zij de auto nadert, is er een zware ontploffing.

 

 

 

 

P1000467

 

Fan Eberhard werkte in verschillende functies op de rechtbank te Amsterdam, de laatste tien jaar als kinderrechter. Voor die tijd woonde en werkte hij als sociaal advocaat in de Staatsliedenbuurt. Zijn ervaringen als rechter-commissaris, maar ook die vanuit de advocatuur liggen mede ten grondslag aan De sarcofaag.

– Onverwachte kijk op jeugdcriminaliteit

– Zedenschets van een nieuw Amsterdam

 

 

ISBN 9789492241139/ Prijs € 19,95 – 288 pagina’s/ Verschijnt op donderdag 6 oktober 2016

Voor meer informatie of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Lex Jansen, of Remco Volkers. (l.jansen@orange.fr / 0653105031, of remco@hetkantoortje.nl / 0624603790)

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Publicaties: 2016 Liever niet op reis, van Bertien Minco, Goed volk, van Arthur Japin en Geweld van kleine woorden, van Roos van Sen, Ravijn, van Jasper van Buren, Net veertien van André Platteel, De Sarcofaag, van Fan Eberhard en Een held in onze tijd, van Bert Bakker.

2017 De Jacht, van Hans Galesloot, Tussenruimte, van Truus Rozemond en Ik stond erbij en ik keek ernaar, van Berend Boudewijn.

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère

Komende cursus: Utrecht – 14, 15, 16 maart + terugkomdag