Persbericht – Tijd vergist zich, Els van Stalborch

Persbericht – Tijd vergist zich, Els van Stalborch

13 januari 2016

Opnieuw Poëzie bij Uitgeverij Magonia

 

Woudkapel BilthovenDonderdag 14 januari publiceert uitgeverij Magonia de dichtbundel Tijd vergist zich van Els van Stalborch. De presentatie van de bundel is op zondag 24 januari,  in De Woudkapel, te Bilthoven. Er wordt een gevarieerd programma georganiseerd met Edwin Berg, pianist, Dr. Martin Baasten, literator en hebraïcus en Jan van der Haar, dichter.

 

 

 

elsEls van Stalborch (Sprang Capelle) studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en filosofie in Nijmegen. Voordat zij zich volledig aan het schrijven wijdde, was ze verbonden aan verschillende musea in Nederland. Van Stalborch publiceerde acht bundels. Daarnaast is zij veelvuldig gebloemleesd. Tijd vergist zich is haar eerste bundel bij uitgeverij Magonia.

 

 

 

Tijd vergist zich bestaat uit de delen Een oorspronkelijke dag, Hinkelende woorden, Gezichten op een kier en Als alles anders. Hoewel deze  delen elk een eigen toon hebben, maakt de dichter er door haar eigenzinnig taalgebruik en beeldend vermogen toch een geheel van. Kenmerkend voor deze poëzie is enerzijds de tedere aandacht voor de kleine dingen van elke dag, terwijl anderzijds de grote, existentiële thema’s niet geschuwd worden. Van Stalborch weet met haar poëzie het wezen van de ogenschijnlijk onaantastbare werkelijkheid te raken zonder hem op welke manier dan ook schade toe te brengen.

 

Voor meer informatie: Lex Jansen, uitgever van Magonia: l.jansen@orange.fr / 0653105031

New Book Collective, commerciële dienstverlening voor boekenuitgevers

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère