Persbericht DE JACHT, van Hans Galesloot

Persbericht DE JACHT, van Hans Galesloot

06 maart 2017

Bij Uitgeverij Magonia verschijnt 23 maart:

De Jacht, door Hans Galesloot

 

Over schuldigen die ook slachtoffer zijn, slachtoffers die ook schuld dragen,

en beulen die geen enkel schuldgevoel kennen.

 

Als de Amsterdamse jodenjager Jan van de Laan verliefd wordt op Marta Rosenthal, de vrouw die hij moet opsporen en arresteren, verandert dat hun beider levens voorgoed.

 

Wanneer in 1942 in Amsterdam het aantal razzia’s snel toeneemt, duikt Marta met haar zus Edith onder. Ze wordt verraden, maar weet te ontkomen. In De jacht ontmoeten we niet alleen de slachtoffers, maar ook de daders, zoals een Amsterdamse jodenjager en een hoofdinspecteur van politie, die leiding geeft bij de opsporing van onderduikers.

 

Marta Rosenthal, een jonge kunsthistorica, is een intelligente en aantrekkelijke vrouw die tegen elke prijs wil overleven. Ze staat met beide benen op de grond, juist ook in tijden van crisis. De sterke band met haar jongere zus Edith is haar levensader. Tijdens de bezetting bloeit de handel in schilderijen. Meestervervalser Han van Meegeren doet zaken via de kunsthandel waar Marta werkt. Zij houdt haar oren en ogen open.

 

Hans Galesloot (1953) woont en werkt in Haarlem. Hij studeerde sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef een groot aantal televisieseries in Nederland en Duitsland. In 2002 publiceerde Galesloot de historische roman Mevrouw Majesteit over het Hofconflict tussen Juliana en Bernhard.

 

Boekgegevens:

De jacht | Auteur: Hans Galesloot | ISBN: 9789492241177

Uitvoering paperback | 318 pagina’s | € 21,95

 

Voor meer informatie en interviews neemt u contact op met:

Remco Volkers remco@hetkantoortje.nl) of Lex Jansen (l.jansen@orange.fr).

De auteur is beschikbaar voor interviews.

Actueel thema: “De lust om te haten”

‘De lust om te haten’ werkt eenvoudig: als je lang genoeg je negatieve gevoelens en haat projecteert op een individu of groep, dan verzamel je zoveel ressentiment, woede en rancune, dat aanvankelijk alleen verbaal en schriftelijk wordt geuit, maar als dit proces vele jaren achtereen doorgaat, dan is het onvermijdelijk dat het moment komt, dat het escaleert in fysiek geweld tegen een groep. Zet de staat het volk aan tot geweld jegens een groep in de samenleving dan wordt deze fascistisch. In het verleden is dit zoals bekend op grote schaal gebeurd in meerdere Europese landen. Kan dit fenomeen zich in de toekomst herhalen? Ja, natuurlijk. Zijn er contemporaine echo’s? Ja, uiteraard. Het aanwakkeren van collectieve haat is overigens geen vrijblijvend proces. Op een gegeven moment escaleert deze, omdat er onbewuste collectieve krachten vrijkomen, die niet meer zijn te stoppen door rationele overwegingen. Een rollende sneeuwbal van de berg is te stoppen, maar een lawine niet meer.

 

De uitspraak De lust om te haten dekt niet alleen de inhoud van ‘De Jacht’, maar hij verbindt ook de periode waarin de roman zich afspeelt met de periode waarin wij nu leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgeverij Magonia

Een uitgeverij voor boeken van kwaliteit

Onlangs verschenen: ‘Het onmogelijke manuscript’ van Govert Derix, ‘Vrij van erfbelasting’ van Fred Penninga, ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’, van Sven Cohen Stuart en ‘De langstlevende’, van Truus Rozemond.

Publicatieoverzicht

Mijn aanbod

Ik bied hulp voor elke schrijver van elk niveau

De cursussen

Twee locaties: de binnenstad van Utrecht en het landgoed La Roumayère