Waarom een schrijfcursus?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

A. Om een begin te maken

Je voelt je schrijver, hebt altijd al een verhaal willen vertellen, maar het is er tot op heden niet van gekomen. Om niet alleen te starten – dat doen heel veel mensen – maar je verhaal ook tot een einde te brengen biedt deze cursus de bouwstenen. Van idee tot manuscript. Welke stappen zet je, waar let je op, wat vraagt een tekst van je, wat vraagt een lezer van je, hoe beoordeel je je eigen werk etc.

B. Om ‘een volgende stap te zetten’

Je hebt al verschillende teksten geschreven, maar zou graag een stap zetten om op een hoger niveau te komen. Wil je verder met het manuscript dat je al hebt liggen, of is het toch beter opnieuw te beginnen? Magonia biedt je de inhoudelijke begeleiding die net dat duwtje in de rug geeft waar je behoefte aan hebt.

C. Je wilt talent verder ontwikkelen

Je hebt al meerdere teksten geschreven, waar je zeker tevreden over bent en je hebt behoefte aan een klankbord. Je gaat niet naar een cursus om te leren, maar om jezelf te scherpen. De cursus is bedoeld om je te inspireren en te verrassen. Kennis en ervaringen worden gedeeld met mensen uit het vak. Je ontdekt mogelijkheden in jezelf, waar je je eerder nog niet zo bewust van was.

Wie geven de cursussen?

Lex Jansen is de cursusleider. Voor iedere cursus worden er mensen uit het vak uitgenodigd om gastcolleges te geven: schrijvers van naam, mensen van een marketing afdeling van een uitgeverij, een redacteur, of iemand die de buitenlandse rechten beheert. Voor de masterclass gaan onze gedachten hierbij niet alleen uit naar collega’s uit Nederland, maar ook uit andere landen (Engeland, Frankrijk of de VS).

Onderdeel van de cursussen van Magonia is een masterclass door Arthur Japin.

Waar worden de cursussen gegeven?

Een deel van de cursussen zal worden georganiseerd op het landgoed ‘La Roumayère’, in de Périgord (Zuidwest Frankrijk). Een ander deel in de oude binnenstad van Utrecht. Onder cursussen op de homepagina vind je alle praktische gegevens. Onder de button locaties vind je meer inlichtingen over zowel La Roumayère, als over de werkplek in Utrecht.