Na haar opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam is Stans Lutz altijd in het theater werkzaam geweest.

Als decor- en kostuumontwerper was ze verbonden aan talloze producties. Daarnaast schreef ze verhalen, en ontwikkelde ze zich verder als beeldend kunstenaar. Eerder schreef ze het non-fictie boek ‘De Circusclown’ en tekende en schreef het kinderboek ‘Zakdoek’. ‘Lucie’ is haar literaire debuut.

‘Naleven’ is haar eerste dichtbundel.

 

 

 

 

 

 

 

In deze bundel komen de werelden van de beeldende kunst en die van woorden samen. Vanuit haar schildershand maakte Stans Lutz tekeningen met snelvloeiende inkt waarin de fragiele wording van haar gedichten resoneert. Intuïtief opgekrabbelde woorden, die de aanzet vormden tot deze gedichten over creatie, verlies en herinnering.

 

 

 

 

Expositie van de inkt tekeningen: Studio Pfaeltzer (foto 1) en boekhandel Pampus (foto 2).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ogenschijnlijk een gewoon gezin: moeder, vader, drie dochters.

Als Lucie in de jaren ’60 naar de middelbare school gaat, ziet ze datzelfde gezin met andere ogen. Haar moeder wordt in alles wat ze doet gedreven door het geloof. Daarin botst ze niet alleen met haar dochters, maar ook met haar echtgenoot. Intussen maakt Lucie haar eigen ontwikkeling door.

Dapper trekt zij ten strijde om haar plek in de wereld te veroveren. In ontroerende, soms hilarische, maar altijd herkenbare verhalen doet ze daarvan verslag.

 

 

Nu ook verkrijgbaar als e-book.